fbpx

Нашата история

Ние сме Велина, Ернст, Алекс, Митко, Рифи, Поля и Дани от Сдружение „Вдъхнови България“. Това, което ни събра заедно, е споделeната  мечта – да вдъхновим България за позитивна промяна.

В края на 2017 г. започнахме изграждането на Inspire Bulgaria като платформа за социално предприемачество, като Сдружението е нейн основен фокус на развитие. Нашият първи проект носи името Kidz Welcome. Целта ни е да се създадат по-добри условия за семействата с деца, първоначално в град София, а после и на други места в страната. Чрез разработена сертификационна програма, подпомагаме ресторантите да гарантират предоставянето на по-добри услуги.

Историята на Kidz Welcome

Очарован от спокойствието и възможностите, които намира в София, през 2013 г. Ернст пристига от Швейцария. С времето решава, че именно в България ще създаде семейство. През 2017 г. той става татко на момченце.

Ернст и неговата съпруга, така както и много други млади родители в България, срещат обичайните трудности да балансират социалния си живот и да отглеждат дете. Всяко излизане навън със сина им е приключение. Освен крайно необходимите памперси, шишета в повечето от местата, които посещават, трябва допълнително да носят играчки, книжки или някакви други забавления. Крайно неудобно е, че много малко ресторанти могат да предоставят столче за хранене. Достъпът до маса, заедно с количката също е предизвикателство.

Много често персоналът на заведението не е очарован от факта, че гостите идват с малко дете.

Ернст се опитва преди всяко посещение да провери какво предлага ресторанта, но това се оказва почти невъзможно. Никъде не открива реална информация дали ресторантът ще бъде удобен за родители с деца. В много от местата дори забраната за тютюнопушене в закрити помещения не се спазва.

Всичко това го подтиква да потърси решение на проблема и да направи по-лесно и по-приятно посещението на заведенията от гостите с деца. Така се ражда идеята за Kidz Welcome – платформа със сертификационна система, чрез която родителите да получат адекватна и реална информация за заведението. От друга страна, екипът ни полага непрестанни грижи да подкрепи ресторантите в това да бъдат по-добри в обслужването на гостите си.

 

Екипът на Kidz Welcome дълбоко вярва, че когато нещо не ни харесва, то ние трябва да направим всичко възможно, за да го променим. Децата са добре дошли в нашия живот. Децата са дар! Ние трябва да създадем възможно най-добрите условия за тяхното отглеждане.

 

Не е лесно да бъдеш родител и никога не било, но с взаимни усилия можем да смъкнем поне малка част от товара (или поне от чантата за пелени).

 

Нашият екип е отворен за всякакви съвети и препоръки как бихме могли да постигнем нашите цели.

Децата са Добре Дошли!