fbpx

Съвети за родители: Как да занимаваме децата в ресторанта

Ходенето на ресторант с децата може да е предизвикателство за всеки родител. Децата са енергични, изпълнени с любопитство и несекващо желание да победят скуката във всичките й форми. Гладът на родителя и доброто желание на сервитьора за една добре поднесена и изядена вечеря стават незначителни детайли от картинката в момента, в който детето потъне в изблиците на собственото си въображение и желание за игра.

Какво може да се направим, за да осигурим едно спокойно хапване навън?

Как да занимаваме децата в ресторанта

Може би нещо от долния списък би помогнало:

1. Не слагайте децата да седят едно до друго

Една стара рецепта за „експлозия“ на масата включва две дечица, седнали едно до друго. Особено, ако са братчета или сестричета. Шансовете през две хапки да чувате „Мамо, кажи му!“ или самите вие да въдворявате ред с пълна уста скачат неимоверно. Затова пробвайте – до всеки възрастен да седи по едно или две деца (в зависимост колко души сте). Разделяйте и хапвайте на спокойствие.

 

2. Пригответе си оръдия за занимавка

Не тежи и не пречи да си приготвите в едно пликче няколко от обичайните занимавки на детето, а именно: малко моливи и картинки за оцветяване, бели листа за рисуване, книжки, куклички или колички. Каквото занимава детето ви вкъщи, има сериозна вероятност и извън дома да сработи.

 

3. Всичко на масата е потенциална игра

Дори да не можете да приготвите чантичка със занимавки, имате на свое разположение най-силното ви оръжие в живота – собственото ви въображение. Играйте на морски шах с вилици, клечки за зъби и захарчета, показвайте на малките как да сгънат салфетка на роза, как да направят сърце от сламки. Всичко на масата е потенциална игра….поне, докато дойде храната.

 

4. Награждавайте добро поведение

Обещавайте и спазвайте обещанието си за награда при добро поведение в ресторанта. Може да е анимация преди лягане, сладолед за десерт – вие познавате детето си най-добре и то заслужава най-доброто, особено ако държи на доброто поведение, което пък и вие заслужавате.

 

Автор: Фрида Ауад

Коментари и ревюта

Няма коментари